skip to Main Content

Защо и как да изхвърляме отпадъците си разделно?

На този въпрос получиха отговор учениците от 120 ОУ „ Г. С. Раковски”. Под формата на игра децата научиха ценни уроци за това какви са видовете отпадъци които изхвърлят ежедневно,  какви са отделните контейнери, как точно да се изхвърлят отпадъците разделно и каква е ползата от това.
С голямо желание се включиха в демонстрациите и състезанията, като най-добрите от тях получиха предметни награди – тефтери и химикалки изработени от рециклирани материали.

„Голяма е ползата от това децата да бъдат научени как да изхвърлят отпадъците си разделно и защо е толкова важно това, защото децата, освен да се учат, са и добри учители. Те биха могли да повлиаят на своите родители и по този начин една добра инициатива, като тази, може да се превърне в неразделна част от ежедневието ни” – каза Кметът на район „Лозенец”г-н Дреков.

Мероприятието се проведе, като част от кампанията по запознаване на учениците със системата за разделно събиране в София, която се провежда със съдействието на Столичен инспекторат.

Back To Top