skip to Main Content

Идейните разработки за ревитализация на пространството около Старата стена са изложени на едноименния пазар

Около Старата стена, на едноименния пазар в долната част на Лозенец, в момент са изложени наградените идейни проекти за ревитализация на околното пространство. Целта на представянето е да се запознаят жителите на Лозенец с най-добрите разработки, дело на студентите от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Сред широка обществена дискусия, която предстои в началото на м. Октомври, най-предпочитаната концепция ще бъде превърната в работен проект, който впоследствие ще бъде реализиран.

Представените идеи са съчетание, между гледните точки на младите хора за преобразяване на пространството и практическото запазване на неговата функционалност. Всички те са концентрирани около това, този паметник на културата – Старата стена, да се превърне в акцент на цялото място.

Призоваваме жителите на район „Лозенец” да се запознаят с идеите и да изразят своето мнение във Facebook, чрез формата за сигнали и предложения тук на нашия сайт или по време на обществената дискусия, за да можем заедно да стигнем до най-доброто решение за това любимо на всички ни място.

 

Back To Top