skip to Main Content

Кметът на район „Лозенец” г-н Любомир Дреков се срещна с живущите на ул. „Богатица”

Кметът на район „Лозенец” г-н Любомир Дреков се срещна с граждани, живущи на ул. „Богатица” във връзка с предстоящата през 2014 г. реконструкция и ремонт на улицата и прилежащата и инфраструктура.
Един от приоритетните проблеми за решаване е именно състоянието на инфраструктурата в частта и водопровод и канал. В момента съществуващата мрежа изнемогва и отдавана е достигнала максимума на своя капацитет. Чести са наводненията на сградите разположени на ул. „Богатица” – проблем, който ще се реши при реконструкцията. Ще бъде изцяло подновена пътната настилка, ще се изградят нови тротоари и улично осветление. При предстоящият ремонт няма да се излиза от уличната регулация или да се прави смяна на предназначението на терени.
Реконструкцията на ул. „Богатица ” е съобразена изцяло с ремонта на бул. „Арсеналски”, което ще даде комплексно решение на проблемите с инфраструктурата в този район.
Успоредно с ремонта на ул. „Богатица” в програмата на Столична община е включен и ремонт на улиците „Цветна градина”, „Славище” и „Кожух планина”, които ще бъдат преасфалтирани.
На срещата присъства г-жа Стефанка Братварева директор на общинско предприятие „София проект”, която представи проекта за реконструкция на ул. „Богатица”.

Виж проекта за реконструкция на ул. „Богатица“

 

Back To Top