skip to Main Content

ЛОЗЕНЕЦ ДИША 2016

Flyer

На 10.09 събота  и 11.09 неделя, на паркинга зад „Парадайс Център” /бул. „Тодор Каблешков”, от бул. „Черни връх” до ул. „Емилиян Станев”/, ще се проведе второто издание на фестивала на изкуствата, културата и занаятите  „Лозенец Диша”. Той носи в себе си част от традицията на летния фестивал „София диша“, който се провежда в столицата вече 7 г.
И през 2016 г., фестивалът ще представи едно съчетание между модерното градско изкуство, местната култура и алтернативните начини за прекарване на свободното време.

„Лозенец диша“ ще даде възможност на представители на  различни групи изпълнители, за втора поредна година, да представят своята творческа дейност, която развиват на територията на район „Лозенец”.
От малкото магазинче домашно направените картички и подаръци за специалните ни поводи, през цветните мъниста на ръчно направените бижута до изящните произведения на изкуството, изцяло сътворени от деца.

Ще дадем възможност за изява на танцови школи – латино, брейк денс, зумба и др., чиито представители ще запознаят присъстващите с изкуството на танца чрез безплатни демонстрации и индивидуални уроци.

Ще покажем на общността част от културният живот на район „Лозенец”, събран на едно място и ще дадем възможност на всеки да открие твореца в себе си.

За това, отново,  залагаме на представянето чрез workshop- малки работилници за изкуства, в които освен с готови изделия, изложителите ще демонстрират различните техники за направата им. Така ще постигнем основната цел на фестивала, а именно активното участие на посетителите в представянето на участниците и възможността да станат част от процеса по създаване на изкуството – концепция, която донесе успеха на миналогодишното издание.

В рамките на фестивала ще бъде направена поне една изложба на изящни изкуства, с което ще наложим, като традиция присъствието на подобни събития в рамките на „Лозенец Диша”.

Във връзка с провеждането на фестивала се забраняват се престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства на територията на паркинга

от 00:00 ч. на 10.09.2016 г. събота,
до 00:00 ч. на 12.09.2016 г. понеделник

Всички автомобили, оставени да престояват на паркинга в посочените часове, ще бъдат принудително преместени.

Молим, да ни извините за причиненото неудобство, свързано с временната невъзможност да паркирате автомобилите си на обичайното място!

„Лозенец Диша“ 2016 се осъществява със съдекствието на :
logo-paradise-WelcomeNew Picture (1)

Back To Top