skip to Main Content

Лозенец отново участва в купа”Манченко”

На 8 май 2016 г./неделя/ в Северния парк се проведе IV –ия традиционен турнир по баскетбол 3 на 3 за Купа „Васил Манченко”. Партньор и съорганизатор на събитието бе Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” в Столичната община.

Началото на турнира е дадено през 2013 г. с турнир в двора на Първа английска гимназия. Наградите и преходната купа се предоставят от семейството на Васил Манченко (1931- 2010), двукратен участник на олимпийски игри (1952 и 1956) и двукратен участник на европейски първенства (1953 и 1955 ) с националния отбор на България, спортен журналист и баскетболен коментатор в Българската национална телевизия от 1970 до 1991 години
Момчетата от СГСАГ ”Христо Ботев”, се класираха на второ място след отборът на СМГ в може би най-драматичния финал от историята на турнира. Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков – основен партньор на турнира, връчи златните медали и преходната купа „Васил Манченко“, а легендарният Георги Панов-Гецата, европейски вицешампион с националния отбор на България и трикратен участник на олимпийски игри – сребърните. Глушков поздрави най-добрия играч на турнира Добри Сталев от СГСАГ, който с атлетизъм, много висок дух и начални две тройки във финала в коша на СМГ направи мача огромно предизвикателство за фаворитите в него и спечели журито в лицето на Георги Панов.
Спортният празник за купа „Манченко“ в Северния парк включва и втория ежегоден турнир при момчетата по мини футбол с участие на 6 отбора.
Нашите момчета от СГСАГ отново успяха да се преборят за второто място. Индивидуално отличие, като вратар номер 1 на турнира с най-малко допуснати голове получи Ивайло Йорданов от /СГСАГ/, което е малка утеха за възпитаниците на преподавателя Йото Гарабедов. „Строителите“ и на двата фронта – баскет 3х3 и минифутбол се бореха здраво с отборите си.

 

Back To Top