skip to Main Content

Лозенският шахматен клуб „Ан Пасан“ с блестящо представяне на държавното индивидуално първенство в Пловдив

На завършилото в Пловдив държавно индивидуално първенство за деца при 12,14 и 16 години, Лозенският шахматен клуб „Ан Пасан” се представи с петнадесет участника.
При момичетата до 12 години, Елиф Мехмед игра със самочувствие и в силната конкуренция при тази възраст зае заслуженото 1 място. Магдалина Генова се представи също добре и оказа неоценима помощ на Елиф в последния кръг, а с това зае и 5 място. Ралица Илиева показа колеблива игра и се класира на 8 място.

При момчетата до 12 години, 4 деца се класираха в престижната десетка. Малко не достигна на Георги Стоянов и той зае 2 място. Лъчазар Колев е 6-ти, Виктор Павлов се представи отлично, прегоря в последния кръг и се класира на 8 място, а Владимир Павлов е девети, след като изпусна в последния кръг третото място. Владимир Бакалов е на 23 място, а Валентин Генов е 24-ти.

Тук трябва да отбелжим, че децата ни можеха да се класират и по-напред, но „прегоряха” в решителните партии.

При момчетата до 14 години Милко Бакалов и Николай Чолаков играха под възможностите си и заеха 12 и 17 място. При момчетата до 16 години Стефан Райков отново бе преследван от лош късмет и остана на неподобаващото за него 13 място.

Допълнително Елиф спечели, златни мадали и на рапид и блиц. Ралица бронзов медал на блиц. Ивайло Генов бронзов медал на блиц и Николай Чолаков златен медал на блиц.

Така спечелихме общо четири златни, един сребърен и два бронзови медала и сме на първо място от всички софийски клубове.

Честито на призьорите, техните треньори и родители, а на останалите деца от клуба пожелаваме много бъдещи успехи и победи!

Back To Top