skip to Main Content

„ОБИЧАЙ ЖИВОТА! – спазвай правилата за безопасно движение”

Район „Лозенец” Столична община с партньор  „НАЦИОНАЛЕН КЛУБ БИ-БИТ” – сдружение за пътна безопасност, развитие и закрила на децата и младежта в изпълнение на проект „ОБИЧАЙ ЖИВОТА! – спазвай правилата за безопасно движение” финансиран от Съвета по безопасност на движението на децата в София и в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 г. на 20.05.2014 г. /вторник/ от 10.30 ч. в 120 ОУ „Г. С. Раковски”, провежда Районен празник по безопасност на движението.

Гостите ще бадат запознати с дейностите по проекта.

Ще се проведат  междуучилищни районни състезания с практическа насоченост между класовете с велосипеди,  тротинетки, скейтборд и ролери на временен полигон  с елементи от улицата, разчертан от екип на Клуб „Би-Бит”, в двора на училището.

Организирани са интересни инициативи по пътна безопасност.

Ще има празнична  програма със състезателни игри, клоунада, жонгльорство и фокуси.

За доброто настроение на участниците в празника ще се погрижат  Роско и таралежа Вивитко.

Победителите в състезанията ще бъдат наградени.

 

Район „Лозенец” Столична община подкрепя инициативата на тема „Детската безопасност – споделена отговорност и грижа”, организирана от Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/ и посветена на Национална кампания за осигуряване на безопасна среда за живот и развитие на децата в Република България.

Back To Top