skip to Main Content

По случай Деня на народните будители Интерактивният музей „Лабораторията на Флориан“ е с „вход свободен“

Район „Лозенец“ подкрепи идеята на Интерактивния музей „Лабораторията на Флориан“  да предостави безплатни билети по случай Деня на народните будители. Инициативата цели да поощри младежите от района и техните семейства да преоткрият науката по интересен начин. Посетителите ще правят физични опити на живо, докато разкриват основни принципи на природните науки, демонстрирани чрез увлекателни STE(А)M инсталации. „Лабораторията на Флориан“ съчетава модела за разгадаване на загадки от популярните Escape rooms с концепцията за интерактивен музей на природните и техническите науки (математика, физика, химия, биология, електроника, роботика и др.).

Във века на високите технологии практикуването на изкуства и точни науки (STE(A)M – Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics) е с доказано висока интелектуална и икономическа полза за цялото общество, като най-печеливши са юношите и децата. Кметът на района Константин Павлов приема като личен ангажимент популяризацията на природните и техническите науки и поддържа мнението, че те са входна врата към множество от професиите на бъдещето.

Интерактивният музей е в кв. Лозенец, ул. „Арх. Йордан Миланов“ № 10 и ще работи с вход свободен от 30 октомври до 4 ноември при спазване на въведените противоепидемични мерки и при предварително записване на адрес: https://uni4kids.bg/florians_lab/.

За всеки времеви диапазон ще бъдат записвани групи от 2-ма до 4-ма посетители на възраст над 12 год. Посетителите под 10-годишна възраст трябва да бъдат придружавани от пълнолетно лице. За посетителите под 18-годишна възраст не се изисква зелен сертификат.

Back To Top