skip to Main Content

Предстои пръскане срещу комари и бълхи в район „Лозенец”

Уважаеми лозенчани, започва обработката срещу комари и бълхи на зелените площи в столицата. В район „Лозенец“  ще бъде извършена на 23 юни след 20 ч. – срещу комари, на  10 юли до 10 ч. – срещу бълхи.

Обработените терени ще се обозначават предварително с информационни табели, които указват използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. Специализираният контрол ще се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.

По данни на Столична община до момента, през месеците април и май, са извършени: ларвицидна обработка срещу комари, както и обработки срещу кърлежи и гризачи, съобразно даденото предписание от СРЗИ. Обработени са зелените площи в паркове, градини и междублокови пространства, зелени ивици към транспортни обекти, речни корита, както и гробищни паркове на територията на общината.

Столична община уверява, че при сигнали на граждани за наличие на кърлежи, гризачи, бълхи и др. на общински терени, рисковите места ще бъдат отбелязани и подадени към фирмата-изпълнител за допълнителна обработка.

Back To Top