skip to Main Content

Район „Лозенец“ отбеляза Спасовден

На 25.05.2017 г. Православната църква  чества празника Възнесение Господне – Спасовден, който е и празник на район ”Лозенец”. Празникът бе отбелязан с отслужване на тържествен молебен и раздаване на традиционния благословен корбан за здраве в храм „ Преображние Господне”.

На 26.05.2017 г. празничният ден започна от 15.00 ч. в  градинка „Баня Лозенец” /Банската градина/. През целия ден всички присъстващи се включиха в позиционираните арт работилници в алеите на градинката. В тях те се забавляваха, като изработваха красиви предмети, картички на тема „Моя Лозенец“, децата рисуваха на общо платно на тема „Игра на цветове“ подкрепяни от професионалисти в областта на изобразителното и приложно изкуство. Децата от детска арт акадеция „Лозенец“  показаха възраждането на старите български традиции плъстене на вълна и тъкане. Детските работилници от читалище „Пробуда“ и 139 ОУ „Захарий Круша“ показаха стъклопис,  декориране на керамика, оригамии и квилинг.

Празникът завърши със страхотните  изпълнения  на детска вокална група ”Бон-Бон” с ръководител Рози Караславова,, балет „Силви“ с ръководител Силвия Мартинова и изпълненията на талантливата млада певица Михаела Маринова.

Back To Top