skip to Main Content

Район „Лозенец” с нов Кмет – Мениджър за един ден 2014

И то не един а цели двама!
На 12.03.2014 г. район „Лозенец” за пореден път се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт – „Мениджър за един ден”. Тази година районната администрация беше „превзета” от Калина Димитрова и София Цветкова от Софийската гимназия по строителство, архитектура и градоустройство „Христо Ботев”. Бъдещите интериорен дизайнер и архитект получиха възможността да влязат в ролята на мениджър на администрацията и да прекарат един ден със задълженията и отговорностите на кмета на района.

След ежедневната сутрешна оперативка на ръководството, и след като подробно се запознаха със структурата и функциите на отделите в районната администрация, двете дами направиха изненадваща проверка на новостроящата се детска градина във „Витоша-ВЕЦ Симеоново”. На място, съвместно със „своите колеги”, обсъдиха напредъка на довършителните дейности и споделиха своето мнение и предложения за обекта.

По-късно, придружавани от заместник кмета по строителството г-н Иван Иванов, се отзоваха на сигнал на граждани и извършиха проверка на място на обект със сменено предназначение находящ се в жилищна сграда.

Обиколката на района приключи с оглед на спортната зала и басейна на ЦДГ 92 „Лозичка”.

След напрегнатата програма, Калина и София имаха възможност да обсъдят впечатленията си с главния архитект на района и направиха обстоен анализ на изминалия ден. Те споделиха своята изненада от натовареният ежедневен график на Кмета и целия му екип и от това колко в същност е трудна работата в администрацията. Въпреки умората и двете изглеждаха мотивирани и заредени с ентусиазъм от изминалия ден.

Накрая младите кметове на район „Лозенец” получиха сертификат за участие в инициативата и специален подарък от г-н Дреков – двете книги „Лозенец-зелената перла на София” и „Лозенец – бележити личности”, реализирани по проект по програма „Европа”, в подкрепа кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019, които представят голямото културно и историческо наследство на района.

Back To Top