skip to Main Content

Хайде с нас на кино! Вход свободен!

in the place

НАГРАДЕНИТЕ И НОМИНИРАНИ ЗА НАГРАДИ ОСКАР 2020 ГОДИНА КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ ПРИСТИГАТ В СОФИЯ

Район “Лозенец” – СО и международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE ще зарадват столичани с ексклузивно филмово събитие

Тази есен столичният Район „Лозенец“ – СО и Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE организират ексклузивно филмово събитие на открито за жителите и гостите на гр. София.

На 25-ти и 26-ти септември обръщателното колело на трамвай № 10 в кв. „Хладилника“ ще се преобрази в киносалон на открито. В два поредни дни от 21:00 часа зрителите ще имат невероятната възможност да видят селекциите на Академията за филмови изкуства и науки в САЩ, а именно наградените и номинирани за награди „Оскар“2020 игрални и анимационни филми.

Заглавията, които организаторите ще представят в края на месец септември, са игралните „Сестра“ (Белгия), „Братя“ (Канада/Тунис/Катар/Швеция), „ФК „Нефта“ (Франция/Тунис), „Сария“ (САЩ) и „Съседският прозорец“ (САЩ), който получи голямото отличие по-рано тази година. Анимационните филми, фаворити на Академията, са „Дъщеря“ (Чехия), „От любов към косата“ (САЩ), „Котбул“ (САЩ), „Паметен“ (Франция) и отново заглавието „Сестра“ – но този път анимационна копродукция между САЩ и Китай.

Вече трета година IN THE PALACE е сертифициран да предлага филмите си победители в конкурсните програми директно за разглеждане за най-голямото световно отличие в кино изкуството – наградите „Оскар“, а с това притежава и ексклузивитета да представя финалистите в голямата надпревара пред българска публика. Тази година с честта e удостоен гр. София – на 25-ти и 26-ти септември в Район „Лозенeц“ независимо от пандемичната обстановка. Какъв по-хубав завършек на лятото! И защо не всяка година такова изпращане на слънчевите дни!

 

Място: обръщалото на обръщателното колело на трамвай № 10 в кв. „Хладилника“

На: 25-ти и 26-ти септември 2020 г.

Час: 21:00

Back To Top