skip to Main Content
Зарежда Събития

« Всички Събития

За децата на София – месецът на детето

юни 1 - юни 30

През месец юни София се превръща в сцена на радост, спорт, култура и добротворство, като предлага разнообразни инициативи под мотото „За децата на София“. Столична община и Спортен клуб „Бегач“ организират спортни игри и състезания, които ще съберат деца от различни възрасти и ще насърчат активния начин на живот.
Памет и уважение
Деца и младежи от социални услуги ще отдадат почит на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, показвайки своята признателност и уважение към героите на нашата история. Те също така ще имат възможност да влязат в ролята на кмета на София, участвайки в специална инициатива, която ще им позволи да изразят своите идеи и виждания за управлението на града.
Забавления и култура
Цирк „Балкански“ ще отвори своите врати за деца от социални услуги, деца от приемни семейства, както и за деца с и без увреждания. Те ще имат уникалната възможност да станат част от света на цирка и да се насладят на магията на това изкуство.
Популярни актьори ще четат любими книги от своето детство в компанията на всички деца в София, създавайки уютна атмосфера на споделяне и вдъхновение. Столична община ще подари на децата на София постановката „Принцесата и граховото зърно“, като билетите ще бъдат предоставени безплатно на касата на театъра до изчерпване на бройката.
Екология и добротворство
По случай Световния ден на околната среда, работещите в „Социални услуги“ в София ще засадят растения, като част от инициативата за облагородяване на Ловен парк. В същия парк ще се организират игри и забавления за всички деца и техните близки, съчетавайки полезното с приятното.
Денят на доброволния и безвъзмезден кръводарител ще бъде отбелязан със съвместна инициатива на Столична община, Национален център по трансфузионна хематология и Българския Червен кръст, насърчавайки хората да дарят кръв и да спасят животи.
Кулинарни приключения
Шеф Манчев ще представи изкуството на готвенето вкусно и здравословно на специално кулинарно събитие, което ще включва деца, младежи и възрастни от социални заведения. Това събитие ще насърчи кулинарните умения и здравословното хранене сред младите участници.
Присъединете се към нас, за да отпразнуваме Месеца на детето с разнообразни и вдъхновяващи събития, които ще донесат радост и незабравими спомени за децата на София.

Програмата на месеца ще може да следите тук. → https://bit.ly/3x2EZ17

Детайли

Начало:
юни 1
Край:
юни 30

Организатор

Столична община
Back To Top