skip to Main Content

Инициативата „Доброволчеството – доброто в нас” навлезе във финалната си фаза

На 05 февруари изтече крайният срок за приемане на предложения за ученически доброволчески проекти – ”Направени добрини” по инициативата „Доброволчеството – доброто в нас”, която стартира пилотно в район „Лозенец” на 05 декември 2013г., по идея на евродепутат Моника Панайотова.
На 31 януари приключи и приемането на предложения за лого, което ще стане официален символ на инициативата, ще бъде поставено на платформата www.dobrovolchestvo.com и на почетния плакет, който ще се връчва най-отличилите се добротворци.

В конкурса в район Лозенец взеха участие ученици от 10, 11 и 12 клас на 21 СОУ „Христо Ботев”, НПМГ „Акад. Л. Чaкалов”, Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев” и Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза, които успяха да изготвят 8 инициативи. Част от тях вече са реализирани, останалите предстои да се осъществят до края на месец април тази година.
Задачата, пред която бе изправено деветчленното жури, не се оказа никак лека.
Любомир Дреков, кмет на район Лозенец, народните представители Доброслав Димитров и Ирена Соколова, проф. Светослав Кокалов, ректор и проф. Виктор Паунов, зам.-ректор от Национална художествена академия, Вера Кирилова, мрежови координатор от Националния алианс за работа с доброволци (НАРД), Любен Панов, програмен директор от Български център за нестопанско право, Деян Славчев – Део и Йоанна Дочевска, от Асоциация за развитие на българския спорт се събраха на 07 февруари, за да разгледат постъпилите предложения по двата конкурса. Всички те бяха очаровани от отношението на децата към заобикалящия ги свят, проблемите, които те забелязват и начина, по който търсят тяхното решение.
Въпреки, че на добрината не може да се направи обективна оценка, все пак според регламента, трябва да има победител – един екип, който ще посети Европейският парламент в Брюксел по покана на г-жа Панайотова през месец март. Критериите, които журито използва включват: начина, по който е развита идеята, способността на екипите да се организират и разбира се постигнатите резултати.

Наградите на победителите в конкурса за лого на инициативата и за „Направени добрини” ще бъдат връчени на официална церемония на 22 февруари.

 

Back To Top