skip to Main Content

Кметът на район „Лозенец” с срещна с родителското настоятелство на 122 ОУ

Един от приоритетните въпроси, с който започна срещата беше предстоящата реализация на проекта по фонд „Козлодуй” за изпълнение на мерки по енергийна ефективност. Припомняме, че финансирането за 122 ОУ беше одобрено още през 2013 г. В момента проекта е във фаза избор на изпълнител и се очаква процедурата да приключи до началото на месец юли тази година.

 

Успоредно с мерките по енергийна ефективност ще се извърши и належащият ремонт на външната канализационна мрежа на училището и авариен ремонт на стълбището пред централния вход.

По бул. „Джеймс Баучер” предстои изграждане на допълнителна сигнализация на пешеходните пътеки при ул. „Трепетлика” и ул. „Света гора”. Системата ще позволи по-ранно известяване за шофьорите и ще даде по-голяма сигурност на пешеходците.

Бяха обсъдени още предстоящото въвеждане на временна организация на движението във връзка със строежа на метрото и ремонтите на улиците „Кишинев”, „Страцин”, „Орел” и „Русалийски проход” както и плановите ремонти, които предстои да извърши „Топлофикация” през летния сезон.

Back To Top